warsztat ASO trójmiasto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rossi
    Classic
    • 2010
    • 38

warsztat ASO trójmiasto

Zamieszczone przez looker
    michal@gdynia, coś mi się zdaje, że ten RS stoi chyba jakiś czas już. Kojarzę go z ceną 74tys. zł
    Osobiście brałbym RS-a ale to nie o to chodzi - sprawdź dokładnie co i jak z nim.
    Jeździłem RS z DSG - IMO dupa nie jazda ale ja nie lubię automatów a skusiłem się bo tak wszyscy chwalą. Wg mnie DSG muliło tego RS-a mocno.
    Jeździłem SII CR 170KM z DSG i łopatkami - to samo tylko łopatki to fajny gadget i tyle.
    Modzenie auta z DSG wymaga większej uwagi, poza tym - nasze ASO nie naprawiają DSG tylko wymiana (jakieś 10 tysi).
    Musisz sobie po prostu odpowiedzieć na zajebiście ważne pytanie: jaka skrzynię lubisz...i potem takie auto kupić :szeroki_usmiech
    looker - nie widziałem wcześniej tej konkretnej RS-ki w ogłoszeniu. Być może dlatego, że dopiero 2 tygodnie szukam.

Co do sprzedaży to ciężko auto teraz sprzedać. Mam outlandera 2008 z silnikiem 2,0 tdi 140km i też staram się go sprzedać. Ludzie oglądają, dzwonią, śmieszne kwoty oferują. Założenie mam takie - sprzedam outlandera to kupię octavię. Skłaniam się do RS-a. Jechałem już poniższą RS-ką. Auto śmiga super. Aczkolwiek tą poniższą ujeżdżałem odrazu po wstawieniu jej przez poprzedniego właściciela do ASO (na sprzedaż). W aucie śmierdziało jak w popielniczce i syf był konkretny. Poza tym nie miała opon ani felg na zimę no i letnie opony do wywalenia. Materiał na słupku od strony kierowcy przetarty i takie tam. Jakos tak się zniechęciłem do niej. ALe przyznam, pomykała i to fajnie

• czyzyk64
    Elegance
    • 2008
    • 866

warsztat ASO trójmiasto

Czy ktoś robił juz wymiane paska rozrządu w ASO Wejherowo lub Gdyni , chcę wymienić pasek i jestem ciekaw jak tam robią, czy po drodze czegoś nie zamienia .
    A może ktoś może polecić jakiegoś super miechanika który po prostu zna się na robocie i bez problemu wymieni pasek i pompe w octavi 1,9 TDI 105 km. silnik BJB.??????

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 10956
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

gdzie do ASO?!!! z daleka od tych naciągaczy i ścierwojadów !!
      jedź do nich: http://www.skodaserwis.pl/
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• czyzyk64
        Elegance
        • 2008
        • 866

właśnie do nich dzwoniłem
        Wymiana paska rozrządu z pompą + ich części około 1000 zł. czas około 4 godzin,
        cena faktycznie konkurencyjna, dodatkowo wbijają w książce serwisowej skody taką wymiane paska.
        W chwili obecnej mają promocję na bezpłatne sprawdzenie komputerkiem usterek w samochodzie.
        Jestem pod wrażeniem.
        Krzynol, czy byłeś juz u nich , czy są sprawdzeni i dobrze robią, czy masz jakieś złe wspomnienia na temat ASO Wejherowo lub Gdynia???

Komentarz

• pleban
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 580

to się zdziwisz kolego (prawdopodobnie raczej niemiło)

ps. zaraz znajdę linka i tam zajrzyj, opisałem swoją przygodę sprzed kilku dni, jeszcze nie zakończoną

zakończyło się to tym, że wymienili mi wbrew mojej woli pasek rozrządu (jako, że nie wywiązali się z wyceny zażądałem zwrotu auta w stanie w jakim im oddałem czyli ze starymi gratami i jadę gdzie indziej). Przykleili głupa i nie chcieli oddać auta, musiałem zapłacić (bez pompy wody, ale takie rozwiązanie mnie nie urządza.
          Argumentacja serwisu na poziomie 10 latka lub pracownika RENOMY.
          Jak napisałem - spieprzaj od nich jak najdalej.

PS. przy mnie przyjechał gość odebrać Octę i dowiedział się, że za wymianę czujnika STOPu, czyli banał w naszych autach ma zapłacić 822 PLN !!!
          Wiedział na czym to polega, więc nie dał się wkręcić, ale i tak zapłacić musiał. Argumentacja, że trzeba auto podłączyć do kompa, diagnostyka..... sprawdzenie..... usterka SZCZEGÓLNIE GROŹNA DLA SILNIKA :diabelski_usmiech ....UMARŁEM

Tak więc kolego ucz się na błędach innych i nie powielaj ich. Jedź do chłopaków w Rumi na tatrzańska jak się nie mylę.
          była O1 1,6 102 KM
          była O1 1,9 TDI 90 KM
          była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
          był Citroen Berlingo 1,6 HDI
          jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• czyzyk64
            Elegance
            • 2008
            • 866

dzięki pleban za informację, tego właśnie sie najbardziej obawiam, najpierw wszystko ładnie i pięknie, a potem problemy i tylko sie wkurzasz.
            A co sądzisz o tym serwisie z Gdyni , czy masz jakąś wiedzę co do ich rzetelności???

Komentarz

• pleban
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 580

Krzynol zdaje się podał Ci namiary na chłopaków z Rumi - zajrzyj do linka jaki Ci podał. Ja sam do nich jeżdżę.....
              była O1 1,6 102 KM
              była O1 1,9 TDI 90 KM
              była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
              był Citroen Berlingo 1,6 HDI
              jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• ginter
                Drive
                S_OCP Member
                • 2007
                • 43

Korzystałem kilkakrotnie z usług w/w warsztatu (Rumia ul. Górska) i mogę śmiało ich polecić. Znają się chłopaki na robocie i ceny są atrakcyjne. Jeżdże do nich z Gdańska bo warto.
                AUTOMATY SPRZEDAJĄCE
                NIEZALEŻNY OPERATOR W TRÓJMIEŚCIE
                www.kawomat.eu

Komentarz

• czyzyk64
                  Elegance
                  • 2008
                  • 866

Myślę, że nie chodzi o to by przyjemnie posiedzieć w warsztacie tylko aby dobrze zrobili, żeby sie znali na robocie i żeby przy okazji czegoś nie podmieniali, wtedy jak najbardziej można polecac takie warsztaty.
                  dzieki ginter za informacje.

Komentarz

• rob555
                    Rider
                    • 2006
                    • 748

Wymieniamy paski, robimy naprawy silnikow i zawieszen....
                    Kosz robocizny z materialem u Ciebie powinien sie w okolicach 700zl zamknac na org czesciach (jutro dokladnie sprawdze jak bedziesz chcial)
                    pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                    hybrydowe wtryski i turbiny
                    programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                    www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• czyzyk64
                      Elegance
                      • 2008
                      • 866

ok. rob555, to poprosze o rozpiske.

Komentarz

• olo2411
                        Drive
                        • 2008
                        • 53

a ja się zraziłem do serwisów na Górskiej i na Sobieskiego. Obecnie jeżdżę do serwisu w Mostach 605784773, Gość wiele lat pracował w plichcie a teraz ma własny warsztat z naprawdę profesjonalnym sprzętem. Dla przykładu przy ostatniej wizycie serwis w Rumi upierał się na wymianę sprzęgła z dwumasą, Mechanik z Mostów po djagnozie i podjęciu decyzji o teście równoległym znalazł usterkę. Koszt naprawy 80pln (uszkodzony kabel)
                        Po 8 latach 1.9TDI ASV auto zmieniło właściciela

Komentarz

• piotrek_gdy
                          RS
                          • 2008
                          • 7723
                          • Volkswagen
                          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

olo2411, zgadzam się w 200%

polecam chłopaków z Mostów

zresztą z jago7270 tam bywamy
                          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• mrfazi
                            • 2010
                            • 3103
                            • Superb III (3V3)
                            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Co do warsztatu z ul. Górskiej w Rumi powiem tak - znam osobiście Zenka (właściciela), kupowałem od niego kiedyś moją Fabię, i u niego ją serwisowałem. Moje spostrzeżenia są takie, ceny normalne, czas realizacji taki sobie (bywało różnie), brak miejsca dla oczekującego klienta, solidność roboty też nie wzbudzała zastrzeżeń. Gość zna się na autkach a grupy VAG, w tym warsztacie panuje specyficzny klimat.

Komentarz

• mirek_p11
                              RS
                              • 2010
                              • 6630
                              • Volkswagen
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

A co sądzicie o ASO Groblewski?

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                              Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                              Fotki

Komentarz

• piotrek_gdy
                                RS
                                • 2008
                                • 7723
                                • Volkswagen

Zamieszczone przez mirek_p11
                                co sądzicie o ASO Groblewski
                                ja nic nie sądzę od chwili kiedy najmądrzejsi mechanicy sie od niego wyniesli np do Goworowskiego
                                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• olo2411
                                  Drive
                                  • 2008
                                  • 53

A co sądzicie o ASO Groblewski?

Szkoda gadać (pisać), fachowcy przez duże "F" wymieniali mi płyn hamulcowy i nie dokręcili zaworka odpowietrzającego. O czy się dowiedziałem, dojeżdżając do skrzyżowania. Pedał hamulca schował się w podłogę. Na szczęście prędkość miałem małą. Oczywiście słowa przepraszamy nie usłyszałem.

Komentarz

• ppasztet
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 17

Zamieszczone przez olo2411
                                    Obecnie jeżdżę do serwisu w Mostach 605784773
                                    zdecydowanie polecam. zwłaszcza problemy z elektryką. Tomek cuda robi. I jak na cuda to bardzo przystępne ceny.

Komentarz

• krz
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 43

Jeśli chodzi o elektrykę i takie tam pierdoły to bardzo polecam Pana Adama Podolskiego ( nie pamiętam nazwy warsztatu ) w Wejherowie Śmiechowie ( niedaleko dworca skm ). Wykonuje naprawdę dobrą robotę jeśli chodzi o elektronikę, ale całą reszte też zrobi. Sam posiada O II wiec zawsze coś

Jeśli chodzi o wpis do dowodu to serwis w Bolszewie ( za Wejherowem kawałek ).

A jeśli chodzi o plichte w wejherowie.. kiedyś wymieniali mi antene w skodzie. Wzięli ją z innego samochodu z wystawy -,- ogólnie porażka, mam radio bez mp3 i panowie ciągle twierdzą że nie da się zainstalować. Wersja też jest strasznie stara.. Więc unikać jak ognia

pzdr

Komentarz

• slawek31113
                                        Elegance
                                        • 2007
                                        • 824

Zamieszczone przez ppasztet
                                        Zamieszczone przez olo2411
                                        Obecnie jeżdżę do serwisu w Mostach 605784773
                                        zdecydowanie polecam. zwłaszcza problemy z elektryką. Tomek cuda robi. I jak na cuda to bardzo przystępne ceny.
                                        A ja nie polecam!!! Moze i cuda robi, ale jest wiele tematów, z którymi ma problemy, a ceny z biegiem czasu sobie zmienia. Poza tym sa jeszcze inne kwestie. ZDECYDOWANE NIE!!!!!!
                                        OII 1,4 TSI CAXA blekmiedzik

Komentarz

• olo2411
                                          Drive
                                          • 2008
                                          • 53

warsztat ASO trójmiasto

A ja nie polecam!!!

Chylę czoło. Wymieniałem u Niego, Alternator, sprzęgło alternatora, rozrząd, napinacz paska wielorowkowego, rolka paska. Nawet roku nie wytrzymało (30 000 km) I wszystkow od nowa. Twierdził że wymienia tylko na nowe oryginalne. Po demontażu okazało się ........ oryginalne okazały się tylko dwie rolki rozrządu. NIE POLECAM !!!!!!

Komentarz

Pracuję...